Condensatieketel en warmtepomp

De combinatie van een condensatieketel en een warmtepomp zorgt voor een optimaal rendement en beperkt je ecologische voetafdruk tot een minimum.

Hoe werkt het?

De modulerende elektrische lucht/water warmtepomp is ontwikkeld om warmte uit de omgevingslucht te halen. Ze dekt doorgaans je behoeften aan verwarming en warm water. De condensatieketel vangt de vraag naar warmte op wanneer de warmtepomp daar niet in slaagt. Op basis van de vraag om warmte evalueert het controlesysteem permanent welke optie – warmtepomp of condensatieketel – de zuinigste en dus de meest milieuvriendelijke is. De werkingskosten van deze installatie zijn dan ook erg laag.

Voordelen

Dit hybride systeem doet een beroep op aardgas en op een hernieuwbare energiebron, de warmte in de lucht. Het rendement van de installatie ligt veel hoger dan bij een gewone verwarmingsketel. Bovendien beperk je de CO₂-uitstoot aanzienlijk.

Welke installatie kiezen?

Veel fabrikanten van aardgastoestellen bieden hybride systemen aan. Weeg de kostprijs van deze technologie af tegenover je energiebesparing en de premies.

Vraag info bij de fabrikanten

Kies voor aardgas

Helemaal overtuigd van de voordelen van aardgas? Check de mogelijkheden voor jouw situatie.

Start