77% minder

fijn stof en CO2

dan diesel en benzine

Ontdek de nieuwe CREG-studie

33% goedkoper

dan benzine

Ontdek de nieuwe CREG-studie

Meer dan

1300 km

autonomie

Ontdek de nieuwe CREG-studie

Uitzonderlijk

fiscaal voordeel

Ontdek de nieuwe CREG-studie

Tanken op

100 locaties

in België

Ontdek de nieuwe CREG-studie

Ben je klaar voor rijden op CNG?

Doe hier de test

Bereken je besparing bij rijden op CNG!

Naar de calculator

Er zijn al 100 stations in België en in 2018 komen er nog maandelijks bij.

Cng-station in je buurt

Ieder zijn auto op CNG! Voor welk merk kies jij?

Beschikbare modellen

Ontdek hier alle nieuwsberichten in verband met rijden op CNG.

Bekijk het laatste nieuws

Kom te weten wat zij al van rijden op CNG vinden.

Bekijk de testimonials

Het aantal CNG-voertuigen op onze wegen groeit snel. geen wonder, want rijden op aardgas is goedkoper en groener. Bovendien geniet je van meer rijcomfort!

Download de app


Vind makkelijk alle cng-stations in jouw buurt.
Download de app voor iOS
of voor Android.

Wist je dat...

… je de meerprijs van een CNG-wagen er snel uithaalt?

De aankoop van een nieuwe wagen met CNG-technologie kost ongeveer 2000 euro extra. Maar omdat je tot 30% minder betaalt aan de pomp dan voor diesel of benzine en je ook minder verbruikt, heb je je investering snel terugverdiend!

... je recht hebt op premies / fiscale voordelen?

In Wallonië krijg je een premie van je distributienetbeheerder. Lees er meer over op https://www.gaznaturel.be/fr/demande-de-prime-cng. Je betaalt in Vlaanderen tot in 2020 geen inschrijvingstaks en geen verkeersbelasting.

... er een oplossing op aardgas bestaat voor alle vervoersmiddelen? ​

Of het nu gaat om personenwagens, bestelwagens, vrachtwagens of boten … In België leveren 2 stations LNG voor vrachtwagens. Vanaf de gasterminal van Zeebrugge vertrekken vrachtwagens om de LNG-stations te bevoorraden in de vier hoeken van West-Europa. Ons land speelt dus een grote rol in de ontwikkeling van een groenere mobiliteit.

... CNG en LPG totaal verschillende brandstoffen zijn?

CNG is het ‘gewone’ aardgas dat we gebruiken om onze huizen te verwarmen of om te koken. Het wordt eenvoudigweg onder drukt gebracht tot 200 à 250 bar om een grotere hoeveelheid te kunnen opslaan in de tank van het voertuig. LPG of Liquid Petroleum Gas daarentegen is een afgeleid product van petroleum en is een mengeling van propaan- en butaangas, dat wordt gecomprimeerd tussen 5 à 7 bar. Dankzij deze verschillen kan CNG onder druk als een gas worden opgeslagen op kamertemperatuur. Bovendien is CNG, in tegenstelling tot LPG, lichter dan lucht. Voertuigen op aardgas zijn daarom welkom in ondergrondse parkings.

... de CNG-technologie in de fabriek wordt ingebouwd? Je hoeft achteraf niets meer te installeren.

Bij zowat alle voertuigen die in België rijden op aardgas is de CNG-technologie in de fabriek ingebouwd. Je kan bij sommige voertuigen wel één of twee tanks laten installeren in de koffer, door een gecertificeerd installateur.

... Europa al op CNG rijdt?

Meer dan 1,4 miljoen Europeanen rijden al op aardgas. Vooral Zweden, Italië en Duitsland zijn goede leerlingen! Zweden spant daarbij de kroon. Het land is altijd erg gevoelig geweest voor milieukwesties en koos van bij het begin voor biomethaan. Vandaag rijdt meer dan 60% van de Zweedse voertuigen op gas. Om dit mogelijk te maken, bouwde Zweden een breed netwerk van productiesites en bevoorradingsstations voor biogas uit over zijn volledige grondgebied. Grote steden bouwden hun busvloot en hun vuilniswagens om, om op gas te rijden.