Volle gas vooruit voor de Brailleliga
04.07.2016

Volle gas vooruit voor de Brailleliga

Voor de 37e editie van de 20 km door Brussel besloot KVBG om de Brailleliga te steunen door mee te lopen in hun ploeg. Van de 717 lopers die de ploeg van de Brailleliga telde deden er 58 medewerkers van KVBG mee. Door tijdens de wedstrijd de kleuren van de Brailleliga te verdedigen, creëerden ze zo awareness over de visuele handicap bij alle duizenden andere lopers en toeschouwers. Proficiat voor het volbrengen van deze mooie uitdaging!
 
Dankzij dit evenement, en met name dankzij de sponsoring door KVBG, zamelde de Brailleliga bijna € 22.000 in. Hiermee financiert de organisatie haar activiteiten voor blinde en slechtziende kinderen: een zelfstandigheidsstage aan zee, een recreatieve daguitstap, vakantiestages in thema en natuurlijk ook ondersteuning op school.
 
Een ander mooi resultaat: de ploeg van de Brailleliga behaalde de 5e plaats in de algemene rangschikking van 466 ploegen, en de eerste plaats van alle ploegen voor het goede doel. Opmerkelijk: één van de slechtziende lopers liep de 20 km in 1u en 13 minuten.
 
De Brailleliga wil alle medewerkers van KVBG hartelijk bedanken die van deze zondag 29 mei mee een geweldige dag hebben gemaakt. En natuurlijk zou de vzw hen met plezier volgend jaar terugzien. Hier alvast de datum: 28 mei 2017!